Laura Bambaci nummer 10 Lokaal Vitaal

Laura Bambaci

Rugnummer: #10 Amsterdam

Met mijn 24 jaar ben ik de jongste van het team van Lokaal Vitaal, nummer 10 op de lijst. Geen voetballer maar wel een hockeyer. Als onderdeel van een sportteam realiseer je je dat iedereen even belangrijk is en dat je het samen doet. Die filosofie spreekt mij juist zo aan in Lokaal Vitaal. Jong, oud, ervaren en minder ervaren iedereen is even belangrijk en nodig.

Momenteel woon ik in Amsterdam op een studentenkamer maar als echt dorpsmeisje mis ik de saamhorigheid en het ‘iedereen kent iedereen’ van het dorp. Het individualisme en anonimiteit van een stad als Amsterdam staat mij tegen. Het is leuk zolang je naar school gaat en uitgaat. Maar er komt een moment, voor mij is dat nu, dat je je wilt settelen in een omgeving waar je je thuis voelt. Voor mij is dat de gemeente Castricum met bos, duin en zee!

Helaas is het nu niet mogelijk om als startende jongere een betaalbare woning te vinden en ben ik gedwongen om of op de studentenkamer te blijven wonen of terug naar mijn ouderlijk huis te gaan.

Recent heb ik in mijn laatste jaar van mijn studie E-commerce stage gelopen bij Lokaal Vitaal. Tijdens deze stage heb ik van heel dichtbij mogen ervaren wat en hoe het is om onderdeel te zijn van een lokale politieke partij.

Een leerschool die nog lang niet klaar is maar die wel de basis heeft gelegd om mij in te gaan zetten voor iets waar ik belang aan hecht. Namelijk: Aandacht vragen, rekening houden met en voor startende jongeren op de woningmarkt, de leefbaarheid voor jongvolwassen interessant te maken en toegankelijkheid van voorzieningen af te stemmen op interesses en behoeften van startende jongeren in alle dorpen van de gemeente Castricum.

Kortom in alle dossiers oppakken, aanpakken en doorpakken voor startende jongeren!