Media

Lokaal Vitaal winnaar van de verkiezingen in Castricum

Bij de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Castricum heeft Lokaal Vitaal met afstand de meeste stemmen gehaald. Bijna 4.500 inwoners kozen voor Lijst 1, enige honderden stemmen meer dan bij de verkiezingen van 2018 toen GDB en CKenG nog afzonderlijk deelnamen. Met 6 zetels is Lokaal Vitaal de komende vier jaar veruit de grootste partij in de raad.

Stevig fundament

Lijsttrekker Roel Beems is tevreden met het resultaat: “Graag wil ik iedereen bedanken die zijn of haar vertrouwen aan ons heeft gegeven. Lokaal Vitaal heeft met deze stembusuitslag een stevig fundament gelegd voor het actief besturen van onze mooie gemeente. Wij willen een groot aantal slepende dossiers oppakken, aanpakken en doorpakken. Niet alleen maar praten, maar zaken tot besluitvorming brengen en uitvoeren.”

Formatie

De komende weken zullen er formatiebesprekingen met andere partijen plaatsvinden. Lokaal Vitaal wil tempo maken met deze gesprekken en er transparant over communiceren. Bezoek regelmatig deze website en volg Lokaal Vitaal op social media om op de hoogte te blijven!

verkiezingsuitslag gemeenteraadsverkiezingen Castricum 2022 Lokaal Vitaal wint

Aftrap van de Lokaal Vitaal-campagne

De bal rolt! Op vrijdag 4 februari vond de aftrap plaats van de Lokaal Vitaal verkiezingscampagne. Een echte aftrap, waarbij het Eerste Elftal van de fusiepartij in het veld stond. Het decor past bij de sterke band die Lokaal Vitaal heeft met de sportverenigingen in de gemeente. De aftrap staat symbool voor de start van de competitie op weg naar het kampioenschap bij de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.

De sportiefste partij van de gemeente

Het team van aanvoerder Roel Beems bestaat naast het Eerste Elftal uit nog twintig spelers. De coach is Bert Meijer. Eerder maakte de sportiefste partij van Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude al zijn verkiezingsprogramma en kandidatenlijst bekend. Vanaf nu zullen de uitingen van Lokaal Vitaal overal in het straatbeeld zichtbaar zijn.

Naast gezondheid, bewegen en sport staat Lokaal Vitaal voor voldoende betaalbare woningen. De partij wil duizend nieuwe woningen realiseren, met de focus op starters en senioren. Daardoor komt de vastzittende woningmarkt in de gemeente weer in beweging. Andere belangrijke thema’s waar Lokaal Vitaal zich voor inzet zijn veiligheid, goede voorzieningen, mooie dorpen en lage lasten.

Lokaal Vitaal elektrische mobiel

Blikvanger van de campagne is de Lokaal Vitaal elektrische mobiel. Dit is een duurzaam, 100% elektrisch voertuig dat helemaal in de stijl van de partij is uitgerust. Verder heeft de partij een groot aantal vlaggen, spandoeken en banners ter beschikking. De leden dragen herkenbare witte jassen. In het logo is een Klavertje Vijf verwerkt, dat duidt op nog meer voorspoed dan een Klavertje Vier al te bieden heeft.

Lokaal Vitaal gaat de verkiezingen in als Lijst 1. De partij komt voort uit de samenvoeging van GDB en CKenG. Lees meer op lokaalvitaal.nl en volg de partij op alle social mediakanalen waarop Lokaal Vitaal actief is!

Van de aftrap is een samenvatting gemaakt in de vorm van een dynamische video. Deze video wordt maandag 7 februari geplaatst op ons YouTube-kanaal

 

11-tal Lokaal Vitaal
N

#1 Roel Beems

N

#2 Bart Dekker

N

#3 Remco van Zelst

N

#4 Mariska Tauber

N

#5 Herman Sterken

N

#6 Cees Hollenberg

N

#7 Lenie Kelder

N

#8 Willem Laan

N

#9 Bastiaan Uhl

N

#10 Laura Bambaci

N

#11 Fred Weda

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst Lokaal Vitaal vastgesteld

De leden van de nieuwe partij Lokaal Vitaal, voortgekomen uit het samengaan van GDB en CKenG, hebben het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Het programma heet Oppakken, Aanpakken en Doorpakken. Lokaal Vitaal doet mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op 14 tot 16 maart met meer dan 30 kandidaten.

Oppakken, Aanpakken en Doorpakken

Het verkiezingsprogramma is gebaseerd op de Piramide van Maslow. Deze Amerikaans psycholoog stelde in de jaren ’40 dat elk levend wezen dezelfde behoeftes nastreeft. Wanneer aan een behoefte is voldaan, schuift het mens of dier door naar een volgend niveau. Het begint met fysieke behoeftes als eten, drinken en slapen en bouwt zich op via zekerheid (woonruimte, gezondheid) naar sociale behoefte, erkenning en ontplooing.

In het programma van Lokaal Vitaal is daarom veel aandacht voor voldoende en betaalbare woningen, voor veiligheid, gehoord worden en participatie. De partij wil dat iedereen kan genieten van onze dorpen en zuinig is op de omgeving en het klimaat. Verder beschrijft het programma de actiepunten ten behoeve van sport, toerisme, ondernemers en onderwijs. Volg de link om het complete verkiezingsprogramma te bekijken!

“Deze zaken moeten de komende jaren gerealiseerd kunnen worden zonder dat de inwoners daar de rekening voor krijgen”, zegt Roel Beems, lijsttrekker van Lokaal Vitaal. “Het leven is op dit moment voor veel Nederlanders al duur genoeg. Wij vinden dat er politieke keuzes gemaakt moeten worden voor jongeren en senioren en dat de BUCH-organisatie efficiënt moet werken. Met zijn allen de handen uit de mouwen steken. Vandaar Oppakken, Aanpakken en Doorpakken!”     

Eerste Elftal

De kandidatenlijst van Lokaal Vitaal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat uit meer dan 30 namen. De lijst vormt een goede afspiegeling van de verschillende dorpen en de diverse samenstelling van de bevolking. Als partij met een grote affiniteit tot sport is Lokaal Vitaal trots om een sterk Eerste Elftal te kunnen presenteren. 

Naast Roel Beems bestaat dit elftal uit Bart Dekker (2, Akersloot), Remco van Zelst (3, Limmen) en Mariska Tauber (4, Castricum). Herman Sterken, Cees Hollenberg, Lenie Kelder, Willem Laan, Bastiaan Uhl, Laura Bambaci en Fred Weda maken de elf compleet.

Volg de link om de volledige kandidatenlijst te bekijken!

 

Lokaal Vitaal lijst 1 bij verkiezingen in 2022

Roel Beems benoemd tot lijsttrekker van fusiepartij GDB – CKenG

Eerder dit jaar werd bekend dat de lokale partijen GDB en CKenG samen verder gaan. Tijdens een drukbezochte vergadering op 3 november hebben de leden van beide partijen officieel ingestemd met de fusie en de oprichting van de nieuwe partij. Lokaal Vitaal zal de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Castricum ingaan als Lijst 1. De leden hebben unaniem Roel Beems benoemd tot lijsttrekker.

Lokaal Vitaal wil oppakken, aanpakken en doorpakken

De ontwikkelingen in een aantal belangrijke dossiers staan in de gemeente Castricum al een aantal jaren stil. De leden van de nieuwe partij vinden daarom dat een nieuw college daadkrachtiger moet zijn dan voorheen. Ook het betrekken van inwoners bij projecten en het oplossen van problemen kan een stuk beter dan nu het geval is. Lokaal Vitaal wil zaken pragmatisch oppakken, aanpakken en doorpakken!

Lokaal Vitaal heeft leden en draagvlak in alle geledingen van de gemeente. Het klavertje vijf in het logo staat zowel symbool voor nóg meer voorspoed dan bij een klavertje vier al het geval is, als voor de vijf dorpen waaruit Castricum is samengesteld. Volgens het Van Dale-woordenboek betekent Lokaal ‘plaatselijk’ en Vitaal ‘krachtig, energiek en voor het leven van groot belang’. De nieuwe partij gaat als Lijst 1 de verkiezingen in op 16 maart 2022, omdat GDB en CKenG samen tijdens de vorige verkiezingen in 2018 de meeste stemmen haalden.

 

Beide partijen kennen een lange historie en sterke basis voor het besturen van de gemeente. Gemeente- en DorpsBelang Castricum (GDB) werd opgericht toen in 2002 de fusiegemeente tot stand kwam. Al sinds de oprichting is de partij telkens opnieuw bij verkiezingen voor de gemeenteraad als winnaar uit de bus gekomen bij de kiesdistricten in Limmen. De GDB heeft meerdere wethouders geleverd voor opeenvolgende colleges. Castricum Kern(en) Gezond werd in 2005 opgericht door Bert Meijer en huisarts Aart Leemhuis. Sindsdien heeft de partij bij lokale verkiezingen steeds de meeste stemmen in de wacht gesleept in de dorpen Castricum en Akersloot. CKenG maakte van 2010 tot 2016 deel uit van het college.

Roel Beems benoemd tot lijsttrekker

Naast het instemmen met de oprichting van de nieuwe partij is tijdens de gezamenlijke ledenvergadering unaniem besloten om Roel Beems te benoemen tot lijsttrekker van Lokaal Vitaal. Roel Beems is actief als ondernemer, geboren en getogen inwoner van de gemeente Castricum en al bijna twaalf jaar lid van de gemeenteraad als fractievoorzitter van CKenG.

Tijdens de volgende vergadering op 1 december aanstaande zullen de leden een besluit nemen over de volgorde van de gehele kandidatenlijst. Nu al zijn de bestuursleden van Lokaal Vitaal officieel benoemd. Tot voorzitter is voormalig wethouder Bert Meijer gekozen. Het bestuur zal bestaan uit zes personen.

Programma bekend op 1 december

De afgelopen periode heeft een commissie die bestond uit leden van GDB en CKenG zich beziggehouden met het verkiezingsprogramma. Inmiddels is het concept van dat programma aangeboden aan het bestuur. Het laatste woord is nu aan de ledenvergadering. Dit betekent dat het programma van Lokaal Vitaal eveneens bekend zal worden op 1 december.

Inwoners die graag deel willen uitmaken van de fusiepartij en politiek mee willen praten over de toekomst van de gemeente Castricum zijn van harte welkom. Stuur een mailtje naar samen@lokaalvitaal.nl of bel even: 06 11 40 44 32

Klavertje Vijf

Veel mensen weten dat een Klavertje Vier bijzonder is. De vier deelblaadjes van het klavertje hebben allen een eigen betekenis: het eerste deelblaadje staat voor hoop, het tweede voor vertrouwen, het derde voor liefde en het vierde voor geluk. Naar schatting zijn van alle klavertjes slechts één op de duizend tot tienduizend een Klavertje Vier.

Lokaal Vitaal heeft als symbool een Klavertje Vijf. Dat is nog zeldzamer. Het geeft het aantal dorpen weer binnen onze gemeente én betekent nog meer voorspoed dan een Klavertje Vier al te bieden heeft. Het vijfde deelblaadje staat wat ons betreft voor een goede toekomst van de gemeente Castricum.

Wil jij zelf je geluk kweken? Vraag dan een gratis klaverbolletje aan bij Lokaal Vitaal! Wij bezorgen dat keurig in een doosje bij je thuis. Stuur een mailtje naar samen@lokaalvitaal.nl of reageer via één van onze socials!

klavertje 4 cadeau bij lokaal vitaal

VitaleThema'sAltijd actueel!

Roel Beems Lokaal Vitaal doet gooi naar de macht

Lokaal Vitaal doet een gooi naar de macht

Fusiepartij Lokaal Vitaal doet een gooi naar de macht in Castricum: ’Acht zetels is niet onrealistisch’ Niets minder dan een gooi naar de macht. Bij de nieuwe Castricumse lokale partij Lokaal Vitaal gaan ze uit van minimaal zes zetels, maar ’acht zetels is zeker niet onrealistisch’. Acht zetels? Dat zou…

Kadernota 2021 CKenG GDB Lokaal Vitaal

Kadernota Lokaal Vitaal 2021

Kadernota Lokaal Vitaal 2021 Goedenavond voorzitter, collega’s, pers en belangstellenden, De Kadernota waar we vanavond - 17 juni 2021 - over spreken is beleidsarm. Dat is volgens de fractie van CKenG een verstandige keuze. In Castricum werken we al ruim drie jaar met een minderheids­college. Ofwel: een orgaan om uit…

Contactformulier

 

Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact op.

Liever iemand van ons aan de lijn? Bel ons dan op: 06 11 40 44 32

 

Volg ons via social media:

4 + 5 =