Bart Dekker nummer 2 Lokaal Vitaal

Bart Dekker

Rugnummer: #2 Akersloot

Ik ben Bart Dekker, 64 jaar uit Akersloot, getrouwd, 3 kinderen en een kleinkind. Als trainer van de mini-pupillen en lid van de sponsorcommissie zet ik mij in voor voetbalvereniging Meervogels’31. Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken als ambassadeur tegen de eenzaamheid i.s.m. de stichting Welzijn.

Ik ben 40 jaar werkzaam geweest in de ICT voor het bedrijfsleven en de lokale overheid, waarvan de laatste 15 jaar als ICT manager voor de gemeente Terneuzen. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan aan de ambtelijke kant van een gemeentelijke organisatie.

Mijn eigen gemeente Castricum volgde ik voornamelijk in de krant, mij regelmatig afvragend “waar men nu weer mee bezig was”. Je kunt je natuurlijk blijven verbazen, maar je kunt ook zelf actief worden.

Daarom leek het mij voor de verkiezingen van 2018 een uitdaging om ook de bestuurlijke kant te leren kennen, stelde mij verkiesbaar en werd gekozen als raadslid.

In het begin is alles nieuw en overweldigend met alle informatie die op je afkomt. Je hebt echt wel even tijd nodig en ondersteuning van ervaren raadsleden om je weg te kunnen vinden en te achterhalen welke onderwerpen goed bij je passen.

Door mijn achtergrond vind ik bijvoorbeeld alle dossiers rondom de Buch-organisatie interessant. Verder heb ik mij de afgelopen jaren met diverse thema’s bezig gehouden zoals sport & cultuur, natuur & recreatie en het sociale domein.

Het gezichtspunt van de inwoner is voor mij als raadslid altijd het beginpunt van mijn werk. Meningen serieus nemen en goed luisteren en onderzoeken of wij iets wel of niet voor elkaar kunnen krijgen. Wel vraaggericht werken maar niet “vraaggezwicht”.

Op sommige grote zaken heb je weinig invloed en dan is samenwerking met andere partijen van groot belang en dat gaat ons als Lokaal Vitaal goed af.

Stemmen op Lokaal Vitaal is daarom geen verloren stem: als partij zijn wij verankerd in de samenleving, toegankelijk voor haar inwoners en hardwerkend op alle dossiers.

Oppakken, aanpakken en doorpakken!