Willem Laan nummer 8 Lokaal Vitaal

Willem Laan

Rugnummer: #8 Limmen

Mijn naam is Willem Laan, ik ben 67 jaar jong en meer dan 45 jaar getrouwd met Yvonne. Al vanaf mijn vroege jeugd ben ik geïnteresseerd in politiek, en gefascineerd in de processen die ertoe leiden, waarom besluiten soms genomen worden (de vraag die ik mij dan altijd stel is: Waarom of  Waarom nu?).

Dit geldt meer voor de plaatselijke politiek dan voor de landelijke politiek, die ik overigens wel volg.
Mijn interesse gaat vooral uit naar RO (ruimtelijke ordening), ik wil dat mijn omgeving er netjes uitziet en goed wordt onderhouden. Een omgeving dus waarin iedereen het fijn vindt om te wonen en te verblijven. RO zijn vaak lange processen, waarbij van de deelnemers een grote dossierkennis wordt vereist. Dat vind ik ook het leukste in de politek. Dat soort dingen uit te zoeken en te begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan en dat proberen bij te sturen, als ik denk dat het beter, mooier of goedkoper kan.

Ik ben bewust lid geworden van een plaatselijke politieke partij omdat ik mij niet wilde binden aan links, rechts, sociaal of liberaal.
Een plaatselijke politieke partij geeft mij keuzevrijheid in het politieke spectrum met als uiteindelijk doel een omgeving waar iedereen het fijn vindt om te wonen en te verblijven. Vandaar mijn keuze eerst GDB en nu Lokaal Vitaal.