Mariska Tauber nummer 4 Lokaal Vitaal

Mariska Tauber

Rugnummer: #4 Castricum

Als geboren Haarlemse ben ik vanwege mijn werk in Castricum terechtgekomen. Daar waar het dorpse karakter voor mij nieuw was is dat juist datgene geworden wat mijn hart heeft gestolen.

Inmiddels geef ik 33 jaar dansles aan de Dorpsstraat in Castricum, heb het bedrijf 10 jaar geleden van mijn partner overgenomen en tot clubMariz omgedoopt. 2,5 Jaar later is de clubMariz Lounge daar aan toegevoegd. Dankzij ons bedrijf hebben wij heel veel mensen leren kennen met als gevolg dat wij ons erg verbonden voelen met Castricum en de inwoners.

De politiek kwam als een logische volgende stap. Leergierig als ik ben volgde ik in 2017 een aantal raadsvergaderingen en ik was verkocht. Niet veel later stond ik (vooral nog niet te hoog) op de kieslijst en sinds bijna 4 jaar zet ik mij in als commissielid. Inmiddels heb ik de ambitie om raadslid te worden voor Lokaal Vitaal, de nieuwe fusiepartij van CKenG en GDB.

Juist de diversiteit van de onderwerpen spreekt mij aan en leert me enorm veel over de Castricumse dorpen. De afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gericht op de maatschappelijke onderwerpen. Sport, recreatie en toerisme, onderwijs en cultuur.

Heel belangrijk in de gemeente zijn de financiën. Als lid van de tijdelijke commissie begroting heb ik afgelopen jaar mee mogen werken om de begroting sluitend te krijgen zodat de curatele van de provincie NH werd opgeheven. Geen idealistische, maar wel een realistische taak.

Naast de belangrijke basisbehoeften als voldoende woonruimte, voorzieningen en een veilige leefomgeving vind ik het erg belangrijk dat Castricum een fijne gemeente blijft om te wonen met behoud van het groene uiterlijk en met gezelligheid in de dorpskernen waar de inwoners bij betrokken zijn.

Dit kan zijn in de vorm van gezellige dorpspleinen, maar bijvoorbeeld ook met evenementen door Castricummers voor Castricummers.

Gezonde leefstijl is ook een van mijn aandachtspunten. Daarom zet ik mij vrijwillig in als voorzitter van een grote landelijke danssportorganisatie en als lid van het Platform Sport Castricum. Corona heeft ons allemaal weer laten inzien hoe belangrijk het is om gezond te leven en voldoende te bewegen. Daar zet ik mij graag voor in, nu en in de toekomst.

Lokaal Vitaal, de naam zegt het al, heeft gezondheid hoog in het vaandel.

Ik raad iedereen om 14, 15 & 16 maart te gaan stemmen. Dit is het moment om je ‘stem te laten horen’. Spreken ons programma en onze mensen jou aan? Stem dan vooral op Lokaal Vitaal🍀, Lijst 1.

Enjoy Life!

Mariska